Щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити. Василь Сухомлинський

вівторок, 8 травня 2018 р.

9 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ

8 травня Ураїна святкує День памяті та примирення, а 9 травня День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 
На жаль, залишається все менше і менше серед нас тих, хто приніс Перемогу. Але  поряд з нами живуть люди, що бачили війну своїми очима. Вони її пережили. Не дивлячись на те, що були дуже малі, щоб держати зброю, вони теж причетні до Перемоги. Саме вони, діти війни, ставши дорослими, відстоювали мир, відбудовували зруйновані міста і села. Учні 6 класу привітали ДІТЕЙ ВІЙНИ з Днем перемоги.     

Антонюк Марія Іванівна народилася у 1941році, пам'ятає про війну зовсім мало, але у пам'яті закарбувалося як ховалася від німців разом з мамою і братиком у очереті, щоб їх не забрали у Німеччину, як не було що їсти.

Киричок Марія Павлівна з 1938р., вона з Полтавської обл.. ЇЇ розповідь про війну вразила учнів, дитинства у бабусі не було, замість веселощів- страждання, дитячих забав - тяжка праця.


















                                                                                
Левікіна Марія Володимирівна 1928 р.н.. Батьки померли у 1933році.  Залишилася  сиротою в 5 років, жила в рідної тітки. «Важкі то були часи, - згадує бабуся».

 Привітали Мицик Романа Дем`яновича й Галину Сергіївну, Носівець Світлану Михайлівну, Чумак Раїсу Іванівну і Івана Павловича, Хорольського Володимира Івановича, Чернишову Галину Микитівну, Бичкову Валентину Петрівну й Олександра Юхимовича.


Немає коментарів:

Дописати коментар